Strijktrio Otto-den Herder-McKenna


Strijktrio Otto-den Herder- McKenna is samengekomen nadat zij elkaar leerden kennen tijdens de academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, waar zij alle drie onderdeel van uitmaakten in 2013-2014.  Zij hebben dat jaar intensief samengewerkt en veel kamermuziek concerten gespeeld, waaruit dit trio nu is ontstaan. Zij kennen elkaar muzikaal al jaren,  met orkest –kamermuziek –en soloconcerten zijn deze musici reeds nauw met elkaar verbonden.


Saskia Otto – Is al sinds jaar en dag een musicienne waar de energie vanaf spat. Het samenspelen zit bij haar in het bloed. Zij musiceert bij de grootste orkesten ter wereld, waaronder een trial als aanvoerder van de tweede violen bij het London Symphony Orchestra, en momenteel als plaatsvervangend concertmeester bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij speelt regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, en als aanvoerder o.a. bij het Gelders Orkest en het Balletorkest.
Dit alles doet zij immer met veel gevoel voor samenspel, de kamermuziek is ook in het orkest van haar af te lezen. Rijk aan kleuren en haar verfijnde spel geeft ze de muziek een enorme energie die tot achter in de zaal hoorbaar is. 

 

Anna Magdalena den Herder is door haar mooie warme klank en natuurlijke muzikale overtuigingskracht een van Nederlands meest geliefde altviolisten. Door haar communicatieve spel valt Anna op, zowel in haar baan als plaatsvervangend aanvoerder bij het Nederlands Kamerorkest als in haar rijke kamermuziekleven ernaast. Ze speelt en speelde in verschillende hooggewaardeerde ensembles als de Amsterdam Chamber Soloists, het Goldberg Strijktrio en op festivals als Delft Chamber Music Festival, Internationaal Kamermuziekfestival in Den Haag en de Cello Biennale. In 2018 maakte Anna haar debuut als soliste in de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam met het zesde Brandenburgconcert van J.S. Bach. In dat jaar soleerde zij ook samen met Saskia Otto in de Sinfonia Concertante van W.A. Mozart en speelde zij het Altviool Concert van W. Walton met het Sweelinck Orkest.

Als winnares van het Nationale Altvioolconcours werd zij dé complete altvioliste en musicienne genoemd, ook werd haar, als eerste altvioliste, de Kersjes van Groenekan beurs toegekend in 2009.

Anna bespeelt een altviool van Marino Capicchioni a Rimini 1965, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Haar strijkstok is gemaakt door H. L. Gillet, deze aankoop is mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.

 

Nuala McKenna is door haar vertellende spel, muzikale oerinstinct en technische begaafdheid een zeer geliefd solist, kamer- en orkestmusicus in binnen- en buitenland. Vanaf 2019 zal zij als Solo Celliste aan de Kammerfilharmonie in Bremen beginnen. Nuala heeft haar eigen jaarlijks Kamermuziekfestival in Kahleby, Duitsland, waar haar muzikale vrienden en familie graag naar terugkeren. Daarnaast speelt ze regelmatig bij het Balthasar Neumann Ensemble en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Als finalist bij Dutch Classical Talent maakt Nuala dit seizoen een tournee langs Nederlands grootste podia, met een bijzonder en gedurfd solo cello programma. Zij imponeert en inspireert met haar immer pure en innemende spel en persoonlijkheid.

Nuala is een prijswinnaars van  bespeelt een cello met label ‘Joseph Guarneri, 2e helft 18e eeuw’, die haar ter beschikking is gesteld door ‘Deutsche Stiftung Musikleben’.

uw eigen tekst toe te voegen.


Anna Magdalena den Herder

© Copyright. All Rights Reserved.